Vučević: Poljoprivredna škola u Futogu pravi primer dobre organizacije

0
SRBIJA FUTOG SPOLOPORIVREDNA SKOLA
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas su posetili poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu, obišli školsku ekonomiju i prisustvovali svečanoj akademini povodom školske slave Svetog Save.

Nedimović je rekao novinarima da razvoja poljoprivrede i prehrambene industije ne može biti bez kadrova, a poljoprivredna škola u Futogu i slične škole širom Srbije, kako je kazao, upravo stvaraju kadrove koji će doprineti razvoju.

Vučević je istakao da je Poljoprivredna škola u Futogu pravi primer dobre organizacije naučne i praktične nastave i da se u toj školi odvija dualna nastava o kojoj se sve više govori.

„Naša obaveza je da učinimi sve da đaci koji dolaze da uče o poljoprivredi imaju što bolje uslove za rad, a broj upisanih učenika u Poljoprivrednoj školi u Futogu je zalog za razvoj poljoprivrede“ rekao je Vučević.

Direktor Poljoprivredne škole u Futogu Dušan Gagić rekao je da je čast što su u školi na dan školske slave gosti ministar poljoprivrede i gradonačelnik Novog Sada.

Gagić je istakao da je poljoprivredna škola u Futogu najveća poljoprivredna škola u Srbiji i da u njoj pored teoretske nastave učenici izvode i praktičnu nastavu na školskoj ekonomiji.

Poljoprivrednu školu sa domom učenika u Futogu pohađa 800 učenika.

Izvor: Tanjug