Vučević: Novi Sad prihodovao tri milijarde dinara više

0
Bolnica VITA Novi Sad

Grad Novi Sad je u prošloj godini imao tri milijarde dinara prihoda više nego 2015, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na sednici Skupštine grada, na kojoj se, između ostalog, pred odbornicima nalazi završni račun grada za 2016. godinu.

Gradonačelnik Vučević je pre početka sednice rekao novinarima da je, kao što je najavio na prošlom zasedanju Skupštine grada, pred odbornicima danas završni račun za 2016. godinu, kojim je, uistakao je, zadovoljan.

„Posebno sam zadovoljan završnim budžetom grada za prošlu godinu što se tiče prihodovane strane“, istakao je Vučević i dodao da je ponosan na ono što je učinjeno, pre svega zahvaljujući građanima.

Prema njegovim rečima, ostvareno je 97, 40 procenata naplate od planiranih prihoda.

„Mislim da se sa tim možemo pohvaliti, da možemo to da istaknemo kao primer, to je za tri milijarde dinara ili nešto manje od 15 odsto više prihoda nego u 2015. godini“, rekao je Vučević.

Vučević je ocenio da je bolje stanje i što se tiče rashoda.

„Mi imamo povećanje rashodovne strane za 4,98 procenata, što znači pet procenata više u odnosu na 2015. godinu, ali ono što je mnogo bitnije, da ljudi ne misle da su se samo trošile i arčile državne odnosno gradske pare, mi u odnosu na 2015. imamo za 22 odsto povećanje kapitalnih rashoda, za kapitalne projekte, kapitalne transfere i kapitalne subvencije i one iznose 6.882.000.000 dinara“, kazao je Vučević.

Izvor: Tanjug