Vučević: Dolazak kompanije „Kontinetal“ potvrda da smo na pravom putu

0
Bolnica VITA Novi Sad

„Ovo je veliki dan za Novi Sad. Odluka nemačke kompanije „Kontinental“ da otvori Istraživačko razvojni centar u Novom Sadu ne samo da je velika šansa za nas, za nastavak daljeg razvoja grada koji se s pravom smatra silicijumskom dolinom regiona, i šansa za sve mlade stručnjake – sadašnje i buduće inženjere i IT stručnjake, već je to i potvrda mudre ekonomske politike koju godinama vodi Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

„A mi na lokalnom nivou pratimo sve te inpute, i signale, koji se tiču pravca u kojem razvijamo Novi Sad i njegovu industriju, i dolazak kompanije „Kontinetal“ je potvrda da smo na pravom putu. Želim da se zahvalim premijeru Aleksandru Vučiću i partnerima iz nemačke kompanije „Kontinental“ i da im poručim, u ime svih Novosađana, da ćemo opravdati sva njihova očekivanja“ – istakao je Vučević. Prema njegovim rečima,. otvaranje Istraživačko razvojnog centra kompanije „Kontinental“ u Novom Sadu, opravdano se smatra stvarom prestiža u ovom biznisu, a to što je Novi Sad odabran kao partner govori o našoj daljoj perspektivi.

Kompanija „Kontinental“ će 1. jula u Novom Sadu početi razvoj softverskih i inovacionih rešenja za mobilnost i zaposliti najmanje 500 inženjera.“

Izvor: Brif.rs