Vreme danas toplo mogući pljuskovi

0
Bolnica VITA Novi Sad

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, po podne i uveče na severu, zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom, a iz RHMZ upozoravaju da će talas vrućina trajati do 25. jula.

Vetar će biti slab promenljiv, jutarnja temperatura od 14 C do 23 C, a najviša dnevna       od 33 C do 36 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Novom Sadu sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko   23 C, a najviša dnevna oko 36 C.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka će biti sunčano i veoma toplo, samo u subotu po podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature, koje će u ponedeljak kasno uveče zahvatiti severozapadne krajeve, proširiće se u utorak do kraja dana na celu zemlju.

Zatim će biti promenljivo oblačno i osetno svežije, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je juče upozorenje na visoku temperaturu za područje Srbije, u kome se navodi da će do ponedeljka u svim krajevima zemlje, a u utorak na istoku i jugu, biti veoma toplo.

Maksimalna temperatura danas će biti od 32 C do 35 C, a od sutra u intervalu od 34 C do 37 C, navodi se u upozorenju, koje važi do 25. jula.

Izvor: Tanjug