Vrata prve robne kuće Ikea otvorena su danas

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vrata prve robne kuće Ikea u Beogradu otvorena su jutros u 10 časova za prve posetioce, koji su u redovima čekali na ulazak, a koje je osoblje dočekalo gromoglasnim aplauzom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju robne kuće „Ikea“ kod Bubanj Potoka, u koju je uloženo 70 miliona evra i zaposleno ukupno 416 radnika.

Vučić, generalni direktor kompanije „Ikea“ za jugoistočnu Evropu Stefan Vanoverbeke, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, regionalni direktor za razvoj „Ikee“ Vladislav Lalić i direktor robne kuće Vladimir Moga, simboličnim sađenjem drveta obeležili su početak rada robne kuće.
Oni su zasadili belu brezu, koja je simbol mladosti, snage i prosperiteta.

Otvaranju robne kuće prisustvovali su i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež.

„Ikea“, simbol kvalitetnog i jeftinog nameštaja i drugih artakala za kuću, najveći je svetski maloprodajni lanac za tu vrstu proizvoda. Robna kuća u Beogradu nudi celokupan asortiman od 9.500 proizvoda po cenama na nivou robnih kuća te kompanije u zemljama u okruženju.

Ova kompanija je izgradila i infrastrukturu oko robne kuće u vrednosti od približno 10 miliona evra. Urađeno je više od dva kilometra saobraćajnica kojima se pristupa tom kompleksu, tri kružna toka, dva kilometra nove javne rasvete, kao i više od 5.000 metara vodovodne i kanalizacione mreže.

„Ikea“ je kod Bubanj Potoka kupila 31 hektar zemlje, jer planira i drugu fazu investicije u vrednosti od dodatnih 60 miliona evra, u kojoj bi bilo otvoreno još približno 400 radnih mesta.

Izvor: Vlada Srbije