Završna svečanost „Kamp bez granica, Kanjiža 2017”

0
Bolnica VITA Novi Sad

U sklopu ovogodišnjeg ciklusa, juče se u Kanjiži održala završna svečanost „Kampa bez granica, Kanjiža 2017”.

Manifestaciju „Kamp bez granica, Kanjiža 2017”, čiji je prvenstveni cilj afirmacija pozitivnih vrednosti multikulturalizma i promovisanje međusobnog suživota zajednica s teritorije AP Vojvodine, organizovao je Centar za mlade „Ana i Bastian” iz Kanjiže uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u okviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini”.

Srednjoškolci su na ovoj manifestaciji pokazali dovoljno zrelosti i shvatili značaj ove ideje, kao i važnost nastavka tradicije tolerancije, poverenja i poštovanja, koja odlikuje našu pokrajinu. Takođe, ovogodišnji kamp odličan je dokaz da su mladi u Vojvodini spremni da na najbolji mogući način potvrde osnovnu ideju na kojoj projekat počiva.

Tokom trajanja dva četvorodnevna kampa, blizu 150 učenika i njihovih profesora iz 16 srednjih škola s teritorije AP Vojvodine imali su priliku da se – putem zabavnih igara i pratećih sadržaja – bolje upoznaju i nadmeću za vredne nagrade.

Učesnika kampa na završnoj svečanosti pozdravili su Milinka Hrćan, pomoćnica pokrajinskog sekretara za nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Zoran Teslić, član Opštinskog veća u Kanjiži za sport i omladinu, koji je, uz čestitke svim učesnicima, izrazio želju da s vremenom ovaj kamp izraste u internacionalni kamp mladih.

Tokom svečanog zatvaranja, uručene su diplome, pehari i medalje učesnicima, a za najuspešnije ekipe takmičarskog dela, kao i ekipe-pobednike u fer-pleju, po izboru samih učesnika, obezbeđeno je nagradno edukativno putovanje u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.
Izvor: PS za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice