Završeni Dani svetosavlja u Feketiću i Malom Iđošu

0
Bolnica VITA Novi Sad

U opštini Mali Iđoš već treću godinu zaredom održava se manifestacija Dani svetosavlja, a centralno veče je održano u Domu kulture u Feketiću.

Treće, završno veče manifestacije Dani svetosavlja održano je u Domu kulture u Feketiću.

Tokom centralnog dela manifestacije podeljene su nagrade najboljim učesnicima likovnog i literarnog konkursa na temu „Svetosavlje kao inspiracija“, a u bogatom dvočasovnom programu stotinak izvođača podsetilo je publiku na najslavnije dane srpske istorije.

„Iz godine u godinu Kulturni centar „Car Dušan Silni“ raste, razvija se i biva sve popularniji, kvalitetniji, organizovaniji i, naravno, narod to prepoznaje i naše su manifestacije iz godine u godinu sve posećenije i posećenije“, kaže Goran Đukić, predsednik Kulturnog centra „Car Dušan Silni“.

Posebnu pažnju publike privukla je inscenacija života na dvoru porodice Nemanjića kroz vekove.

„Dramatizacija vezana za osam vekova krunisanja Stefana Prvovenčanog i međunarodnog priznanja Srbije, tako da će kroz scenu proći svi vladari iz dinastije Nemanjića sa princezama“, dodaje Ksenija Kustudić Đukić, organizator manifestacije.

Svojim programom predstavila su se kulturno-umetnička društva i udruženja građana iz opštine Mali Iđoš, kao i gosti iz Subotice, Srborana i Bačke Topole.

Izvor: RTV