Za rekonstrukciju Zavoda za ginekologiju KCV – više od šest miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković posetio je danas Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, gde je obišao rekonstruisani i adaptirani deo Zavoda za ginekologiju.

Gojković je tom prilikom rekao da je za dva i po meseca, koliko su trajali radovi, uspešno je završeno rekonstruisanje Zavoda za operativnu ginekologiju.

„Urađena je adaptacija celog objekta, i potpuno rekonstruisana stolarija, prozori, vrata, zidovi, podne obloge, a promenjeno je 12 toaletnih čvorova.

Za ove radove Pokrajinska vlada je izdvojila 6.150.000 dinara. Tokom ovih radova ostvarena je ušteda od skoro milion dinara, a ta sredstva će tokom januara i februara 2017. godine biti investirana u novu etapu rekostrukcije, u obnavljanje i renoviranje Zavoda za perinatologiju“, rekao je Gojković.

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, Tihomir Vejnović je napravljena reorganizacija u okviru tzv. hitnog ginekološkog prijema u toku dežurstva, tako da su sada prijem pacijenata, njihova obrada i sve intervencije koje se rade u sklopu ambulante za male intervencije, u potpunoj funkciji.

„Novom reorganizacijom rada Klinike za ginekologiju i akušerstvo, na Polikliniku KCV premeštena je kompletna funkcija u sklopu rada subspecijalističih službi. Reč je o delu ginekološke službe, službe akušerske ambulante, kao i ambulante steriliteta i humane reprodukcije“, rekao je Vejnović.

Po njegovim rečima za samo pet nedelja kroz novoformiranih i renoviranih ambulanti prošlo hiljadu pacijenata.

Poseti Klinici za ginekologiju i akušerstvo prisustvovao je i direktor Kliničkog centra Vojvodine Petar Slankamenac.
Izvor: Tanjug