Vuletić: Težimo dostizanju najvišeg standarda u sferi socijalne zaštite

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas 25 ugovora direktorima ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika čiji je osnivač Pokrajinska vlada.

Ugovori koji su danas dodeljeni namenjeni su izradi projektno –tehničke dokumentacije.

Predrag Vuletić je rekao da je Pokrajinskom skupštinskom odlukom o rebalansu budzeta za 2017. godinu budzet pokrajinskog sekretarijata uvećan za 44 miliona dinara, te da su ta sredstva usmerena ka ustanovama socijalne zaštite.

U prethodnih godinu dana Pokrajinski sekretarijat je opredelio oko 150 miliona dinara od čega je za investicije u ustanovama, usmereno oko 85,5 miliona .
Jedan od najvećih problema u ustanovama za smeštaj korisnika je izrada projektno-tehničke dokumentacije, pa je odluka Pokrajinskog sekretarijata bila da se nakon rebalansa, sredstva usmere za te namene.

„Unapređenje uslova smeštaja i usluga, dobijanje licenci i zadovoljstvo korisnika, su cilj kojem teži Pokrajinska vlada. Kroz realizaciju ovih ugovora i sva dosadašnja ulaganja, težimo dostizanju najvišeg standarda u socijalnoj zaštiti“, istakao je Vuletić.

Pokrajinski sekretar je podsetio na reči predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da će naredna godina biti godina socijalne zaštite i ulaganja u socijalnu zaštitu, i izrazio nadu da će ovim sredstvima ustanove spremno dočekati konkurse u narednom periodu.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR