Vrbas: Bezbednost na radu

0

U skladu sa novim Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, Javno komunalno predueće „Komunalac Vrbas“ donelo je Akt o proceni rizika za sva radna mesta u preduzeću, kaže Milisav Čurović, lice zaduženo za bezbednost i zdravlje na radu. 

„ Ovim aktom utvrđuju se način i postupak procene rizika od nastanka povreda na radu ili oštećenja zdravlja, odnosno oboljenja zaposlenog na radnom mestu i u radnoj okolini, kao i način i mere za njihovo otklanjanje, koje poslodavac uređuje aktom o proceni rizika. Usvajanjem novog akta utvrdili smo dvadeset radnih mesta sa povećanim rizikom, na kojima je zaposleno stotinu radnika. U cilju povećanja njihove bezbednosti planiramo dodatna usavršavanja za poslove na kojima su raspoređeni a nabavljena im je i lična zaštitna oprema u skladu sa domaćim i evropskim standardima“, dodaje Čurović.

JKP „Komunalac Vrbas“ učinilo je poslednjih godina velike napore na podizanju nivoa bezbednosti radnika na radu. Broj nezgoda je u znatnoj meri smanjen a uzrok istih je uglavnom ljudski faktor. Na osnovu izvršenog inspekcijskog nadzora, Odeljenja inspekcije rada, Ministarstva za rad, zapošljavanje , boračka i socijalna pitanja, JKP „Komunalac Vrbas“ je svrstano u grupu najbezbednijih preduzeća sa neznatnim rizikom.

 

Izvor: Brif.rs

 

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.