Vojvođanskim voćarima 73,5 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Korisnicima koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za sufinansiranje nabavke protivgradnih mreža za voćarsku proizvodnju danas je uručio ugovore Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Ugovori su u ukupnoj vrednosti od 73,5 miliona dinara, od čega je 28,8 miliona dinara namenjeno registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a 44,7 miliona dinara za pravna lica. Realizacijom ovih investicija u Vojvodini će pod protivgradnim mrežama biti još 107 hektara voćnjaka.

Sekretar Radojević je ovom prilikom istakao da poljoprivrednici iz Vojvodine prepoznaju svoj interes u merama podrške koje su namenjene razvoju intenzivne poljoprivredne proizvodnje.

„Koliko je za naše voćare važna mera podrške za nabavku protivgradnih mreža govori podatak da je, sa danas uručenim ugovorima širom Vojvodine, u 2016. godini, 360 hektara voćnjaka pokriveno protivgradnim mrežama“, rekao Radojević.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i u predstojećoj budzetskoj godini, nastaviti sa merama podrške razvoja kako intenzivne poljoprivredne proizvodnje, tako i prerađivačke industrije.

„Važno je naglasiti da mere agrarne politike za 2017. godinu, za razliku od dosadašnje prakse, koncipiramo zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, ali i sa lokalnim samoupravama, jer je neophodno da sva finansijska sredstva koja su opredeljena za poljoprivredu maksimalno stavimo u funkciju“, rekao Radojević dodavši da je jedinstvena agrarna politika na nivou Srbije, uz uvažavanje specifičnosti poljoprivredne proizvodnje na teritoriji pokrajine – u interesu naših poljoprivrednika.

Izvor: Brif.rs