Vladimir Galić pozdravio učesnike konferencije “Zajedno za održivi turizam zaštićenih područja“

0

Pokrajinski sekretar za za urbanizam i zaštitu životne sredine, Vladimir Galić, pozdravio je danas učesnike konferencije “Zajedno za održivi turizam zaštićenih područja“ koju su u okviru 25. Međunarodnog sajma Eko-svet 2017 i 50. jubilarnog sajma LORIST, organizovali Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i Javno preduzeće Zavod za urbanizam Vojvodine.

Galić je naveo da je 2017, godina održivog turizma prema organizaciji Ujedinjenih nacija, te da je i Pokrajinska vlada prepoznala taj koncept kao veoma značajan aspekt.

„ Vojvodina je multikonfesionalna sredina koja ima više desetina zaštićenih područja, sredina u kojoj imamo 5 opština koje su proglašene rezervatom biosfere i gde i te kako ima osnova za razvoj eko-turizma, i promovisanja zdravog života”, poručio je pokrajinski sekretar i dodao da se koncept održivog turizma temelji na tri osnovna stuba- socijalno-kulturnom ekonomskom i zaštiti životne sredine.

Galić se osvrnuo na primarna značenja učešća Pokrajinskog sekreterijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u konceptu održivog turizma, i pojasnio da sekretarijat radi na osnovnim projektima u cilju unapređenja održivog turizma kroz donošenje planova posebne namene.

On se povodom toga osvrnuo na trenutne projkete koji su izradi, podsetivši na projekte prostornog plana posebne namene za Frušku Goru, Sremske Karlovce, Jegričku, Ponjavicu i druge, te napomenuo da je osim donošenja projekata kojima će se ova područja zaštiti, potrebno dejstvovati na način kako bi se od zaštićenih područja postigli određeni benefiti.

Cilj konferencije bio je prezentovanje stanja i perspektive razvoja održivog turizma u zaštićenim područjima Autonomne pokrajine Vojvodine, a svoja izlaganja imali su, dr Biljana Panjković, direktor Pokrajinskog zavoda za za zaštitu prirode i direktor Javnog preduzeća Zavod za urbanizam Vojvodine, Predrag Knežević.

U hali ,,Master“ u trajnju od 5. do 7. oktobra biće postavljen zajednički štand, na kojem će se predstaviti četiri pokrajinska sekretarijata AP Vojvodine, pod sloganom „Zajedno za održivi turizam zaštićenih područja“ a svoje aktivnosti, prezenotovaće pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine,sekretarijat za privredu i turizam, zatim sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa svojim indirektnim korisnicima.

Izvor: Vlada Vojvodine

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.