Uručena dva EKG aparata Domu zdravlja u Subotici

0
Bolnica VITA Novi Sad

Američki ambasador Kajl Skat uručio je danas dva mobilna EKG aparata Domu zdravlja u Subotici, a reč je o donaciji američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i fondacije Ana i Vlade Divac.

Koristi će imati svi građani Subotice, ali i migranti koji se nalaze u obližnjem prihvatnom centru, rekao je Skat novinarima u Subotici.

Kada se upoznate sa migrantima, primetio je Skat, vidite da oni nisu drugačiji od nas, da su njihova deca kao i naša. „Njima je takođe potrebna pomoć, sve ono što možemo da im pružimo i Srbija je do sada to i uradila. Nadamo se da će i u budućnosti to raditi“.

Diretorka Doma zdravlja Mila Bogdanović kaže da će se dva EKG aparata koristiti u zdravstvenim stanicama Bajmok i Čantavir, a reč je o dva najveća naselja u okolini Subotice u kojima živi preko 5.000 stanovnika.

„Čast nam je da je Kajl Skat, američki ambasador došao danas lično da nam uruči donaciju. Novi aparati će zameniti stare i dotrajale, a nadamo se da ćemo u skorijoj buućnosti imati i adekvatnu zgradu hitne pomoći za potrebe grada. Potrebna su nam i kvalitetna vozila, savremeno opremljena“, rekla je ona novinarima.

Izvor: Tanjug