Učenici iz Italije u poseti Vrbasu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Gosti Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ biće 19 učenika jedne srednje škole iz Kaljarije, koja je u Vrbas stigla kao rezultat programa razmene učenika Interkultura Srbija. Učenje jezika, život u drugačijem kulturnom okruženju, nova prijateljstva i razvoj ličnosti su suština programa međunarodne razmene učenika.

Mladi Italijani su smešteni po kućama učenika gimnazije „Žarko Zrenjanin“. Iako su u Vrbasu tek nedelju dana, oni imaju samo reči hvale za srdačnost i gostoljubivost dvojih domaćina. Za Vrbašane, ovo je prvi put da mogu da ugoste svoje vršnjake iz inostranstva, pa ni oni ne kriju oduševljenje što su se uključili u program razmene učenika.

Vrbaska gimnazija trenutno je domaćin za 23 učenika na razmeni. Pored gostiju iz Kaljarija, ugostili su učenike iz Brazila, Tajlanda i Turske koji su već godinu dana na mini-razmeni u gradovima Srbije.

Koordinatorka „Interkulture“ u Vrbasu, Snežana Škrbić je otpočela program „Interkulture“ u Vrbasu ugošćavanjem učenice iz Turske Lutfije Ajlin Ozonur koja će u vrbaškoj gimnaziji provesti celu školsku godinu. Profesorica istorije Škrbić ističe da upoznavanjem drugih kultura đaci iz Srbije postaju građani sveta.

Izvor: RTV