U Skupštini Vojvodine održana debata povodom Dana Evrope

0
Bolnica VITA Novi Sad

Mladi iz cele Evrope imaju iste proleme i očekivanja poput mogućnosti obrazovanja, zaposlenja i aktivnog učešća u kreiranju javnih politika i donošenja odluka, zaključak je debate koja je danas, povodom 9. maja, Dana Evrope, održana u pokrajinskom parlamentu Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, u debati koji su organizovali Skupština Vojvodine, Fond „Evropski poslovi“ Vojvodine i Kancelarija EU Info Point Novi Sad, učestvovali su predstavnici Regionalne mreže mladih iz jedanaest evropskih regija.

Tokom debate, učesnici su pogledali i kratkometražni film studenata Žurnalistike sa novosadskog Filozofskog fakulteta, koji govori o pet mogućih scenarija u pogledu razvoja budućnosti Evropske unije. Razmenili su mišljenja o aktuelnim pitanjima i debatama koje se vode u okviru Unije, kao i o perspektivama država Zapadnog Balkana.

U ime domaćina skupa, debati je prisustvovala potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, Aleksandra Đanković.

Tokom četiri dana, oko pedeset predstavnika Regionalne mreže mladih, među kojima su bili mladi političari, članovi regionalnih parlamenata mladih, omladinskih organizacija i saveta, u organizaciji Skupštine AP Vojvodine boravili su u Novom Sadu i Vojvodini.

Izvor: Tanjug