U italijanskoj fabrici posao za 150 radnika

0
Bolnica VITA Novi Sad

Italijanska kompanija „GLM Group“, renomirani proizvođač izduvnih sistema za automobile, dolazi u Zrenjanin i početkom novembra pokrenuće proizvodnju, a posao će, u prvoj fazi, dobiti 150 radnika.

Italijani će za početak poslovati u zakupljenom poslovnom prostoru koji je u vlasništvu firme „Minel Fepo“. Tim povodom, je u Gradskoj kući u Zrenjaninu, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića, potpisan ugovor o zakupu prostora.

„Plan je da počnemo sa radom 1. novembra, a u prvoj fazi zaposlićemo oko 150 radnika, dok je cilj i više od toga. Proizvođači smo izduvnih sistema za auto- industriju, a 80 odsto naše proizvodnje ide na zapadno tržište. Imamo i firmu u Meksiku. U Zrenjaninu je u planu zakup i do 10.000 kvadratnih metara, ali o tome kasnije, kada vidimo kako će se posao razvijati“, kaže direktor „GLM Group“ za Srbiju Radivoje Poljanac.

On je napomenuo da će investicija u otvaranje pogona u Zrenjaninu, u prvi mah, koštati oko 3,5 miliona evra. Italijani su u „Minelu“ zakupili oko 5.000 kvadratnih metara prostora, na tri godine, sa mogućnošću produženja ugovora.

Zadovoljstvo zbog dolaska novog investitora ispoljio je i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

„Uspešno smo priveli kraju pregovore koji su trajali duže vreme. „GLM Group“ se odlučio za investiranje u Srbiji, a drago mi je što su izabrali nas. Posebno sam zadovoljan radom gradskog tima koji nas dobro zastupa i uspeva investitorima da predstavi sve prednosti ulaganja u našu sredinu“, istakao je Janjić.

Gradonačelnik je naglasio da je najveći benefit od ove investicije, vredne 3,5 miliona evra, zapošljavanje 150 Zrenjaninaca.

„U pregovorima smo sa još nekoliko kompanija i nadam se da ćemo biti uspešni u privlačenju još investitora“, zaključio je Janjić.

Izvor: Dnevnik