U dva programa angažovano 56 mladih u Temerinu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Opština Temerin u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje potpisala i uručila je ugovore o realizaciji programa iz akcionog plana zapošljavanja. U dva programa angažovano je 56 mladih i to kroz samozapošljavanje 22 i otvaranjem novih radnih mesta kod poslodavaca 34.
Članica Opštinskog veća zadužena za privredu Mira Rodić, podsetila je prisutne da se svake godine Opština maksimalno trudi i izdvaja za zapošljavanje, a ove godine izdvojeno je osam miliona dinara. Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Temerin, Đuro Žiga, koji je budućim zaposlenima poželeo sreću i veliki uspeh u radu.

Za program samozapošljavanja, odnosno, otvaranja novih radnji izdvojeno je 3,5 miliona dinara, a za program otvaranja radnih mesta kod 26 privrednika dato je 4,5 miliona dinara u vidu subvencija.

Svečanoj dodeli ugovora prisustvovali su i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, predstavnici Razvojnog fonda AP Vojvodine kao i predstavnici Regionalnog razvoja fonda Bačka koji su pohvalili Opštinu Temerin i odali veliko priznanje za borbi protiv visoke nezaposlenosti.

Na osnovu raspoloživih podataka, Mira Rodić je upoznala prisutne da zaposlenih u ovoj opštini ima 6.764, od kojih je 75 odsto zaposleno u realnom sektoru. Nezaposlenih na evidenciji NSZ ima 1918.

Izvor: dnevnik.rs