Trodnevni festival na obali Tise

0
Bolnica VITA Novi Sad

Povodom Dana opštine 1. avgusta na obali Tise Bečejci su odlučili da organiziju svojevrsni festivalu na i oko vode, koji je najavljen od 4. do 6. avgusta.

Nova manifestacija je nastala kao rezultat okupljanja iskrenih ljubitelja Tise, zabave i dobrog provoda, koji će koristiti postojeće resurse muzike, nautike, sporta i umetnosti kako bi u prirodi doživeli lepe vibracije.

Iza „Tanderbala“ stao je grad od najmlađih žitelja, preko javnih preduzeća i privrednika, do čelnika opštine. Program je bogat i sadržajan, što znači da se očekuje nekoliko hiljada učesnika, a daleko više gostiju tokom tri dana i noći.

Sve počinje u petak uveče, kada će se zalaskom sunca uz vatromet otvoriti manifestacija, a posle toga će u centru zbivanja biti koncert Ivane Peters. U subotu, 5. avgusta, od rane zore do iza ponoći aktivnosti će se ređati jedna za drugom.

” Krećemo od 9 sati, zbog moguće visoke temperature, s maratonom od 10 kilometara po imenu „Trčimo za Tisu“.Već su nam stigle prijave oko 150 takmičara iz tridesetak gradova Srbije. Za decu do četvrtog razreda održaće se trka na 400, a one do osmog razreda do 800 metara. Biće to promocija po meri atletike i grada domaćina.”, najavio je predsednik AK Bečej Bojan Jocić.

Izvor: dnevnik.rs