Susret Ištvana Pastora sa ambasadorom SAD

0
Bolnica VITA Novi Sad

Američki ambasador Kajl Skot razgovarao je danas u sedištu SVM u Subotici sa predsednikom te partije Ištvanom Paštorom, ambasador je rekao par rečenica i na mađarskom jeziku, poručujući da Mađari u Srbiji treba da budu srećni jer imaju dobre i sposobne predstavnike koji rade u njihovom interesu.

Skot je novinarima rekao da je došao da se upozna sa situacijom, odnosno sa problemima i mogućnostima koje imaju Mađari na ovom području, kao i o saradnji dve vlade.

„Čini mi se da je to pozitivna saradnja u interesu mađarskog naroda u Srbiji, kao i u interesu ekonomskog razvoja na ovom području“, rekao je američki ambasador, navodeći da je sa Pastorom imao interesantan razgovor.

Mađarska zajednica u Srbiji je poštovana i njeni se građani u Srbiji osećaju bezbedno, rekao je Pastor, navodeći da je to ogromna vrednost koja mora biti očuvana.

„Imam utisak i ubeđen sam da je zahvaljujući politiziranju SVM i naših partnera, Mađarska zajednica u Srbiji jedna poštovana zajednica i njeni građani i članovi se mogu osećati potpuno bezbedni u ovoj zemlji što mislim da je strašno važno“, preneo je Pastor novinarima i dodao da je sa američkim ambasadorom razgovarao i o problemu odlaska ljudi i naporima koji se čine da bi oni ostali.

Izvor: Tanjug