Sremski Karlovci prepoznati kao strateški turistički lokalitet u Vojvodini

0
Foto: vojvodina.gov.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, sastao se u opštini Sremski Karlovci sa predsednikom Opštine, Nenadom Milinkovićem i njegovim saradnicima, sa kojima je razgovarao o strateškim pravcima i mogućnostima pružanja podrške ovoj opštini, prevashodno u oblasti turizma, a potom i ostalih privrednih grana.

„Od strane Republike i Pokrajine prepoznat je turistički potencijal Sremskih Karlovaca koji je nedovoljno iskorišćen, a koji bi trebalo unaprediti na održiv način, tačnije, iznaći modele za investiranje u kulturno-istorijska obeležja i turizam. Strategija razvoja turizma Republike Srbije koja je usvojena protekle sedmice na Vladi, prepoznala je Sremske Karlovce kao jedno od prioritetnih područja“, rekao je Đoković.

Foto: vojvodina.gov.rs
Foto: vojvodina.gov.rs

On je dodao da je neophodno unaprediti i učiniti vidljivom postojeću turističku ponudu jednog od strateških turističkih lokaliteta u AP Vojvodini, te da su prioriteti za narednu godinu projektovanje biciklističke staze do Novog Sada, dovršavanje projekta nautičkog pristana na Dunavu, projektovanje i izgradnja koridora do Stražilova i popunjavanje turističke infrastrukture na Stražilovu.

S obzirom na to da postoji odlična infrastrukturna veza sa Novim Sadom, trebalo bi je upotpuniti biciklističkim i pešačkim koridorima, što će omogućiti dolazak novih konzumenata turističkih usluga u Karlovce.

„Prepoznali smo i potrebu da je postojeći zakon neophodno modelirati i izmeniti u pojedinim odredbama koje je izmenio zub vremena, kako bi se prilagodile za primenu. U narednom periodu bi trebalo oformiti radnu grupu koja bi analizirala odredbe i našla način kako da se usklade sa ustavnom zakonodavnom inicijativom, kako bi se Zakon prilagodio sadašnjem trenutku, ali i strategiji podsticaja razvoja Opštine.“, rekao je Đoković.

Prilikom posete, potpredsednik Đoković je obišao Eparhiju sremsku i prostorije vinarije „Dulka“ u Sremskim Karlovcima.

Foto: vojvodina.gov.rs
Foto: vojvodina.gov.rs

Izvor: Brif.rs