Sekretar Gojković u Kovinu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković, danas je posetio Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Kovin“, tokom koje se upoznao se aktuelnim problemima u radu ove zdravstvene ustanove.

„Ova bolnica, najveća je zdravstvena ustanova u Vojvodini i Srbiji, gde se godišnje, od najtežih duševnih oboljenja, hospitalno leči preko 1500 pacijenata. Sama bolnica je stara preko 100 godina i decenijama u infrastrukturu bolnice nije ulagano. “, istakao je doc. dr Gojković.

Sekretar Gojković je po ranijem nalogu, koji je dao novom rukovodstvu bolnice, došao da se na licu mesta uveri kako teku planovi za izradu projektne dokumentacije, a u svrhu rekonstrukcije i adaptacije postojećih bolničkih zgrada.

U toku je intezivna priprema projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju najugroženijeg dela zgrade Gerontološkog odeljenja, gde će u skorije vreme započeti proces rekonstrukcije

Tokom današnje posete, razgovaralo se i o kadrovskim problemima vezanim za zapošljavanje novih kadrova, kao i o saradnji sa lokalnom samoupravom.

Izvor: Vlada Vojvodine