Sekretar Bjelić podržao osnivanje Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić podržao je juče osnivanje Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini u ime Pokrajinske vlade.

Rekavši da je za AP Vojvodinu jačanje saradnje sa kineskim privrednicima od velikog značaja i da predstavlja još jedan oblik već postojeće saradnje na državnom i regionalnom nivou, sa provincijama u NR Kini, poput Guangdong i Hajnan.

„Siguran sam da možemo još mnogo toga da uradimo na jačanju i povećanju prisutnosti i brojnosti kineskih investitora u Vojvodini, jer je to za nas od velikog interesa. Drago mi je da mogu da kažem da je večerašnji događaj povtrda da je u pitanju zajednički interes“, poručio je sekretar Bjelić na ceremoniji osnivanja ove asocijacije, koja predstavlja ogranak već postojeće Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji.

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guog Sijau je rekao da su privredni, infrastrukturni i prirodni potencijali Vojvodine slični pojedinim kineskim provincijama i poručio srpskim privrednicima da strategija buduće privredne i trgovinske saradnje Kine i Srbije može postati čak i novi „put svile“.
Svečano osnivanje ove Asocijacije pozdravila je i Dragica Nikolić, supruga predsednika Srbije i predsednica Upravnog odbora Fondacije „Dragica Nikolić“ zahvalivši se na donaciji koju je ova Asocijacija dodelila Fondaciji.

Ona je ovom prilikom rekla da je to pokazatelj društvene odgovornosti ove Asocijacije i istakla da su „Srbija i Kina prijatelji, jer ne pitaju jedno drugo ko je veći, moćniji, jači, već koliko se razumeju međusobno, koliko poznaju, poštuju, koliko u dobru i zlu mogu da se oslone jedni na druge“.
Osnivanje Asocijacije kineskih privrednika u Vojvodini podržala je i Amabasada NR Kine u Srbiji.

Izvor: Brif.rs