Sajam nauke u Žablju

0
Bolnica VITA Novi Sad

U holu osnovne škole „Miloš Crnjanski“ u Žablju, danas je održan drugi po redu Sajam nauke, manifestacija koja se održava u sklopu obeležavanja Dana škole.

Učesnici Sajma bili su učenici ove osnovne škole kojima su pomagali njihovi nastavnici u ulozi mentora. Sajam su posetili i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić i članovi Opštinskog veća.

ssc_1095

Božić je na otvaranju sajma pozdravio prisutne i rekao da ovakav vid rada i učenja  izuzeto bitan za decu koja, na ovaj način, mnogo lakše usvajaju znanje.

Posebno se zahvalio direktorici osnovne škole Dubravki Miljojković i nastavnom kadru što organizuju ovakave manifestacije.

“Deco, marljivo učite. Znanje je nešto što vam niko ne može oduzeti. Vi sada gradite temelj vaše kuće znanja. Kada odete iz osnovne škole u srednju, a potom i na fakultete, biće vam mnogo lakše da vaše znanje nadogradite”, poručio je Božić osnovcima.

Posetioci Sajma mogli su da vide naučne radove i eksperimente iz prirodnih i društvenih nauka. Mladi prezenteri su objašnjavali sve iz oblasti rada koji su izlagali.

ssc_1100

Izvor: Brif.rs