Ruma: Posao za još 100 radnika

0
Bolnica VITA Novi Sad

Opštinsko veće Rume usvojilo je Elaborat o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta u korist Društva za proizvodnju, unutrašnju i spoljnu trgovinu „AMC Afrodite mode collection”, DOO Beograd–Zemun, na osnovu kojeg će, bez nakade, to preduzeće moći da krene u izgradnju proizvodnih objekta.

Kako “Dnevnik” saznaje ta kompanija u Rumi posluje već 11 godina, ali sada želi da proširi poslovanje i iskazala je interesovanje za parcelu od 50 ari u industrijskoj zoni, zbog proširenja kompanije i zapošljavanja novih radnika. Planira izgradnju objekta na oko 2.500 kvadratnih metara, po fazama.

„Kako sam obavešten, to preduzeće već u Rumi zapošljava 50-60 radnika, sada planira izgradnju sopstvenih proizvodnih hala i zapošljavanje novih radnika“, objasnio je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

„Planirano je da bude angažovano 100 radnika. Pošto smo uz pomoć Republičke direkcije za imovinu preneli vlasništvo nad zemljištem na opštinu Ruma, nakon skupštinskog usvajanja Elaborata, ustupićemo „Afroditi” bez naknade malu parcelu od 0,5 hektara. To je jedna vrsta pomoći koju pružamo investitorima koji posluju na teritoriji naše opštine“.

Izvor: dnevnik.rs