Ruma i gradovi iz Evropske unije započeli projekat zaštite vodnih resursa

0
Bolnica VITA Novi Sad

Opština Ruma je u saradnji sa partnerskim gradovima iz pet zemalja Evropske unije započela realizaciju projekta “Umrežavanje gradova i uključivanje građana za zaštitu vodenih resursa u Evropi”

Predstavnici rumske turističke organizacije, kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koja je i nosilac projekta i kolege iz pet zemalja učesnica na projektu, obišli su arheološko nalazište Gomolavu u Hrtkovcima, zaštićeno područje Baru Trskovaču u Platičevu, nakon čega je održano i predavanje na temu zaštite vodnih resursa.

U svom pozdravnom govoru predsednik SO Ruma Stevan Kovačević je naglasio da je veoma zadovoljan, jer je Ruma jedina opština iz Srbije kojoj je ukazano poverenje da bude nosilac projekta u okviru programa Evropa za građane.

“Pošto smo od svih učesnika projekta mi jedini grad izvan Evropske unije nema sumnje da ćemo steći dragocena iskustva, ali i vratiti poverenje građana u evropske institucije. Tema ovog projekta umrežavanja gradova je izuzetno bitna, jer je briga o vodnim resursima i načinima za njihovo bolje korišćenje, jedno od najvažnijih pitanja na globalnom nivou”, rekao je Kovačević poželevši svim gostima prijatan boravak u Rumi.

Kovačević je u ime lokalne samouprave gostima iz Evropske unije uručio prigodne poklone, a isto je učinila i Turistička organizacije Opštine Ruma.

Izvor: RTV