Rekonstrukcija vodovodne mreže u Kikindi

0
Foto: kikinda.org.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Suvačarskoj ulici, u dužini od 530 metara, odvija se planiranom dinamikom, a tokom ove sezone planira se rekonstrukcija još oko pet kilometara mreže.

U Suvačarskoj ulici se dotrajale azbest cementne cevi stare pola veka zamenjuju novim polietilenskim, a menjaju se i pocinkovani priključci za potrošače. Prema rečima Miroslave Obadić iz JP “Kikinda” u Suvačarskoj ulici se planira ugradnja 57 novih priključaka, a ukupno će biti zamenjeno 139.

Radove na rekonstrukciji vodovodne mreže sa 10 miliona dinara finansira JP “Kikinda”, a ukupna vrednost radova je 16 miliona dinara. Dinamika radova zavisiće od vremenskih prilika, ali se očekuje da će biti završena za dva meseca. Rekonstrukcija vodovodne mreže otpočela je pre godinu dana, kada su radovi obavljeni u ulicama Sterije Popovića i Laze Kostića. U JP “Kikinda” ističu da je rekonstuisana vodovodna mreža važan preduslov za početak izgradnje fabrike vode.

„Sve će zavisiti od finansijskih sredstava, pošto je grad Kikinda dobio sredstva za rekonstrukciju oko dva kilometra vodovodne mreže iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumartsvo, a za ostatak sredstava lokalna samouprava će konkurisati ponovo „, pojasnila je Miroslava Obadić.

Izvor: dnevnik.rs