Raznolikost Bečeja: Priprema za radničku olimpijadu

0
Foto: novibecej.rs
Bolnica VITA Novi Sad

Novi Bečej je jedan od domaćina 12. Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2019. godine, a pre toga Prvenstva Vojvodine u radničkom sportu, radovi na izgradnji dva terena za boćanje su pri kraju, a nalaze se u sklopu ograđene marine na Tisi.

„Domaćini smo u deset sportskih disciplina, od čega je jedna i boćanje. Ovo je bila fantastična prilika da dobijemo novi sportski teren. Opština je izgradila dva terena, što je prilika i za radnike, ali i za građane cele opštine“, rekla je Vukosava Velisavljev, saradnica u Veću sindikata opštine Novi Bečej i predsednica regionalnog društva za radnički sport Regiona Severni i Srednji Banat.

Ona dodaje da boćanje je interesantan sport koji je dobro prihvaćen u radničkim krugovima i da će to biti prilika i za ostale Novobečejce da nauče novi sport.

„Interesantan je i za žene i za muškarce, a iako ga najčešće igraju muškarci, zanimljivo je videti na terenima i žene i decu. Na kraju, vreme će pokazati ko će i koliko biti zainteresovan za ovaj sport“, kazala je Velisavljev.

Prvenstvo Vojvodine u radničkom sportu održaće se 23., 24. i 30. septembra, odnosno 7. i 8. oktobra u domaćinskim opštinama, Novom Bečeju i Bečeju. Pored takmičenja u boćanju, Novi Bečej je domaćin, između ostalog, i takmičenja u bič voleju, a izgradnja terena za ovu sportsku disciplinu koji će se nalaziti na stadionu, takođe je pri kraju, potvrdila je Vukosava Velisavljev.

Izvor: dnevnik.rs