Raznolikost Bečeja: Naša obaveza je da deci pružimo kvalitetno obrazovanje

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević prisustvovao je danas u selu Radičević u opštini Bečej svečanosti povodom završetka radova na rekonstrukciji školske zgrade izdvojenog odeljenja Osnovne škole ”Zdravko Gložanski”.

Ministar je, poželevši uspešnu školsku godinu učenicima i zaposlenima, rekao da je obnova škola jedan od prioriteta Ministarstva i Vlada Republike Srbije.

Iz brojnih izvora ove godine investirano je u skoro 400 škola, što je rekord i tim putem moramo da nastavimo i sledeće godine. Sva deca imaju pravo na kvalitetno obrazovanje, a naša obaveza je da im to pružimo. Srbija nije bogata država, ali to može da postane”, poručio je ministar.

Kompletnu rekonstrukciju, kako izdvojenog odeljenja tako i matične škole u Bečeju, finansirali su Ministarstvo privrede kroz projekat Gradimo zajedno i Opština Bečej. U obnovu dve školske zgrade uloženo je 30 miliona dinara.

Zadovoljstvo što su učenici i nastavnici školsku godinu počeli u novim kabinetima istakao je predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić. On je najavio nova ulaganja u obrazovanje i zahvalio privrednicima što su u saradnji sa lokalnom samoupravom obezbedili novac za kupovinu kombi vozila za prevoz đaka.

Pre pet godina dovijali smo se da obezbedimo krede i dnevnike, a danas ulažemo u nove kabinete, to jasno pokazuje pravac kojim smo krenuli“, poručio je Tošić.
Prethodno je ministar Šarčević posetio Novi Bečej, razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i obišao Osnovu školu ”Miloje Čiplić” i Srednju školu ”Novi Bečej”.

Razgovorali smo o mogućnostima za otvaranje odeljenja za nadarene u Gimnaziji i uvođenju dulanih obrazovnih profila.Poslednjih godina planovi upisa u Srednjoj školi Novi Bečej bili su veoma racionalni, s vremena na vreme menjani su obrazovni profili, a to je upravo ono što je manjim sredinama i potrebno, rekao je Šarčević.

Saša Makimović, predsednik Opštine Novi Bečej, zahvalio je ministru na poseti i spremnosti da se Ministarstvo uključi u iznalaženje rešenja za izgradnju nedostajuće fiskulturne sale u jednoj osnovnoj školi.

Izvor: Brif.rs