Raznolikost Bečeja: Budžetski korisnici pažljivo troše sredstva

0
Bolnica VITA Novi Sad

Polugodišnji izveštaj o prihodima i rashodima opštine Novi Bečej, našao se pred članovima Opštinskog veća.
Predsednik opštine Saša Maksimović, primetio je da niko od korisnika opštinskog budžeta nije prekoračio polovinu projektovanih sredstava za ovu godinu, a da je budžetski priliv nešto slabiji od očekivanog.

„Situacija je takva da moramo da se prilagodimo, jer koliko para imate, toliko para, naravno, i trošite, a ne trošite preko toga, što je bio slučaj u prethodnim periodima. Mi to sigurno tako nećemo raditi“, rekao je Maksimović.

Većnici su se saglasili da Opština Novi Bečej učestvuje u finansiranju izgradnje montažne kuće u cilju realizacije projekta „Unapređenje kapaciteta lokalnih servisa usluge stanovanja uz podršku u opštini Novi Bečej“, koji se sprovodi zajedno sa Domom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac“ iz Novog Bečeja. Reč je o evropskoj tendenciji da se takvim licima omogući da izađu iz institucije, da žive samostalno i uklope se u sredinu.

„Saradnja sa Domom i Gerontološkim centrom se dobro pokazala, lica su se maksimalno uključila u život naselja, nikakve primedbe ni na jedan od pet projekata koje smo do sada sproveli nismo imali, nikakve pritužbe, ni sa čije strane, tako da je jasno da je projekat u potpunosti zaživeo“, rekao je Maksimović, i dodao da lokalna samouprava učestvuje tako što će obezbediti građevinsko zemljište za izgradnju montažne kuće, koju finansira Evropska unija, a projekat dalje sprovodi Gerontološki centar.

Građani opštine Novi Bečej neće kao ni ranijih godina plaćati parkiranje tokom Velikogospojinskih dana. Gosti će, kako se najavljuje, plaćati 500 dinara po vozilu. Objašnjenje je da se gostima ne naplaćuju ulaznice za koncerte, a ako jednim vozilom dođe četvoro ili petoro, to je trošak od 100 dinara po osobi, i u lokalnoj samoupravi smatraju da nije preveliki, pogotovo u odnosu na to šta gosti Novog Bečeja dobijaju tokom ove manifestacije.

Izvor: dnevnik.rs