Konkus za izradu tehničke dokumentacije za obnovu škola

0

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice raspisao je Konkurs za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja i učeničkog standarda za 2017. godinu na teritoriji AP Vojvodine.

Sekretarijat je izdvojio ukupno 45.275.000,00 dinara (od toga ‒ 27.125.000,00 dinara na nivou osnovnog obrazovanja i vaspitanja, 16.150.000,00 dinara na nivou srednjeg obrazovanja i vaspitanja, dok je za ustanove učeničkog standarda predviđeno 2.000.000,00 dinara).

Pod izradom tehničke dokumentacije podrazumeva se izrada one tehničke dokumentacije koja je neophodna za izdavanje akta nadležnog organa kojim se odobrava građenje novih objekata ili izvođenje radova na postojećim objektima koje koriste ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja i učeničkog standarda na teritoriji AP Vojvodine.

S tim u vezi, potpredsednik Pokrajinske vlade, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš izjavio je: „Ovaj konkurs pomoći će najbitnijoj karici u lancu zvanom obrazovanje, a to su ‒ đaci. Pokrajinski sekretarijat prepoznao je veliki značaj i potrebu da se obnove ustanove osnovnih i srednjih škola, kao i domovi za učenike. Međutim, veliki broj tih ustanova nema potrebna materijalna sredstva, pa ni zaposlena stručna lica obučena za izradu dokumentacije koja je neophodna za prijavu na razne konkurse. Đacima treba obezbediti dobre uslove za pohađanje nastave, da mogu nesmetano da se usredsrede na učenje, a ovaj konkurs pruža pomoć ustanovama već na prvom koraku u ostvarivanju tog cilja.”

Uslovi konkurisanja objavljeni su u „Službenom listu AP Vojvodine”, u dnevnom listu „Dnevnik”, kao i na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine ‒ nacionalne zajednice (www.puma.vojvodina.gov.rs). Konkursna dokumentacija može se preuzeti od 25. januara 2017. godine.

Rok za podnošenje prijava na konkurs jeste do 27. februara 2017. godine, a rezultati će biti objavljeni na internet prezentaciji pomenutog sekretarijata.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.