Promocija Vojvodine u Briselu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Delegacija Pokrajinske vlade i Skupštine AP učestvovaće na 14. Evropskoj nedelji regiona i gradova u Briselu, koja se ove godine održava pod nazivom „Regioni i gradovi za održiv i sveobuhvatan rast“.

Delegacija AP  Vojvodine, koju čine Igor Mirović, Ištvan Pastor, Đorđe Milićević, Damir Zobenica i Ognjen Bjelić, tokom ove manifestacije će imati niz sastanaka sa visokim evropskim zvaničnicima, kao i bilateralnih susreta sa predstavnicima drugih regiona i gradova, između ostalih i sa predstavnicima regiona sa kojima AP Vojvodina ima uspostavljenu međuregionalnu saradnju.

Programom je predviđeno i učešće na okruglom stolu, na kome će biti predstavljeni potencijali za privlačenje investicija i jačanje ekonomskog razvoja pokrajine, u kontekstu glavnih tema ovogodišnje Evropske nedelja regiona i gradova, koje se odnose na održiv ekonomski rast i na pojednostavljene instrumenata za pristupanje evropskim strukturnim i investicionim fondovima.

U Misiji Republike Srbije u Briselu, održaće se dan predstavljanja Vojvodine na Evropskoj nedelji regiona i gradova – „Experience Vojvodina“. Na prijemu se očekuje veliki broj najavljenih zvanica.

Manifestacija će biti održana od 10. do 12. oktobra.