Promocija „Dana ludaje“ u Budimpešti

0
Bolnica VITA Novi Sad

Na sajmu turizma u Budimpešti svoje turističke i privredne potencijale predstavila je i Kikinda. Po prepoznatljivoj narandžastoj boji, ali i gastronomsko-muzičkom koloritu, Kikinđani su se isticali i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma, koji je u Budimpešti održan od 2. do 5. marta.

Manifestacija„Dani ludaje“, ali i ostali turistički aduti Kikinde, veoma su zainteresovali sajamsku publiku. Niko od posetilaca nije mogao da odoli čarobnom ukusu bundevara. Dok su ih delili kostimirani učenici OŠ „Feješ Klara“, štimung našoj narandžastoj turističkoj ekspediciji davali su članovi ADZNM „Gusle“.

Opšti je zaključak da su Kikinđani, u konkurenciji oko 300 izlagača iz 23 države, na domaćine ostavili upečatljiv utisak:
“Pred sam početak ovogodišnjih „Dana ludaje“ planiramo jednu promociju u Segedinu. Dosad smo maksimalno bili skoncentrisani ka Temišvaru i zapadnim rumunskim županijama” rekao je Saša Tanackov, član GV za lokalni ekonomski razvoj i investicije.
I na dobro posećenom poslovnom susretu u ambasadi Republike Srbije u Budimpešti, grad Kikinda je promovisao turističku ponudu.

Izvor: kikinda.org.rs