Prolećnom sadnjom biće obuhvaćeno više od 1.200 mladica

0
Bolnica VITA Novi Sad

Akcijom pošumljavanja, kao poslednjom fazom rekultivacije divlje deponije na obodu Kikinde, gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine otpočeo je veliku akcija prolećnog uređenja i pošumljavanja Kikinde i naseljenih mesta.

 Sadnjom 160 mladica sibirskog bresta na prostoru rekultivisane stare ruskoselske deponije, danas je započela velika prolećna akcija pošumljavanja Kikinde i okolnih sela. U narednih desetak dana je planirana sadnja više od 1.200 mladica. Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, ocenio je da su u prethodne tri godine, u oblasti pošumljavanja i zaštite životne sredine, postignuti impresivni rezultati:

„U prethodnom periodu niko, ni blizu, nije učinio kao mi. Govorimo o desetinama hiljada posađenih stabala po godini. Trudimo se da intenzivnim pošumljavanjem, ali i uklanjanjem divljih deponija, damo veliki doprinos u zaštiti životne sredine“ rekao je Markov.

Sekretarka sekretarijata za zaštitu životne sedine, Miroslava Krnić, potvrdila je da će akcijom prolećne sadnje biti obuhvaćeni Šumica i Kvantaška pijaca. Na tim lokacijama je planirana sadnja 400 mladica.

Izvor: kikinda.org.rs