Predstavljeni potencijali Vojvodine u Briselu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Delegacija Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine večeras je u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji, u Kancelariji AP Vojvodine u Briselu, bila domaćin predstavnicima drugih evropskih regija i gradova, kao i privrednicima zainteresovanim za ulaganje u Vojvodine.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, ovim, veoma posećenim prijemom na kome su predstavljeni potencijali Vojvodine, završeno je učešće delegacije AP Vojvodine na Evropskoj nedelji regiona i gradova.

Predsednik Pokrajinske vlade rekao je da je delegacija AP Vojvodine tokom ove manifestacije imala veoma kvalitetne razgovore koje je vodila sa predstavnicima Hesena, Štajerske, Baden-Virtemberga i Osiječko-baranjske županije i ostvarila dobre kontakte sa njima.

„Nadam se i verujem da će to u veoma bliskoj budućnosti rezultirati onim oblicima saradnje koju želimo, a to je, pre svega na ekonomskom planu, dolazak investitora, ali i u oblastima kulture, informisanja i razmene studenata“, izjavio je Igor Mirović. On je dodao da je ponosan i na činjenicu da su se u Briselu u jedinstvenom nastupu predstavili i Vojvodina i Grad Novi Sad, u čekanju dobre vesti da je Novi Sad dobio titulu da bude evropska prestonica kulture 2021. godine.