Predsednik Pastor i sekretar Gojković u poseti Opštoj bolnici u Subotici

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc.dr Zoran Gojković posetili su danas Opštu bolnicu u Subotici i informisali se o trenutnoj situaciji i radovima na adaptaciji dela prostora ove zdravstvene ustanove, u kojoj će biti smeštena prva angio-sala namenjena za lečenje kardiovaskularnih bolesnika na teritoriji grada Subotice i Severnobačkog upravnog okuga.

Tokom posete dogovorene su dalje aktivnosti vezane za infrastrukturna ulaganja u ovoj zdravstvenoj instituciji, kao i trenutna situacija vezana za nabavku medicinske opreme od sredstava izdvojenih iz pokrajinskog budzeta.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc.dr Zoran Gojković naglasio je da je za sve projekte koji su u toku, a za potrebe Opšte bolnice u Subotici i Severnobački upravni okrug, Pokrajinska vlada tokom 2017. godine izdvojila preko 100 miliona dinara.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao je da je, s obzirom na starost i devastiranost pojedinih delova subotičke Opšte bolnice, više nego jasno da mnogo toga treba da se uradi kako se bi se poboljšali uslovi za lečenje pacijenata i rad zaposlenih.

Direktor Opšte bolnice u Subotici dr Slobodan Puškar istakao je da završetak radova na novoj angio-sali očekuje polovinom 2017. godine, dok završetak preseljenja Odeljenja za plućne bolesti polovinom sledeće godine. On je dodao da se osposobljavanje osoblja za lečenje najtežih oblika kardiovaskularnih bolesti vrši paralelno sa adaptacijom angio-sale, te da će odmah po završetku radova lečenje akutnog infarkta miokarda biti tretirano po najvišim svetskim standardima.

Današnjoj poseti Opštoj bolnici prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Izvor: Vlada Vojvodine