Predsednik Mirović poželeo novinarima uspešnu 2017. godinu

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslav Štatkić, priredili su danas, u centralnom holu Pokrajinske vlade, tradicionalni novogodišnji prijem za novinare.

Predsednik Mirović je predstavnicima medija uz najbolje želje za ostvarivanje uspeha nastupajućoj godini, predočio nekoliko važnih segmenata na planu unapređivanja informisanja građana Vojvodine i čitave naše zemlje što će, kako je naglasio, zajednički biti rešavano u narednoj godini, na jedan bolji i kvalitetniji način.

Mirović je uveren da će u 2017. godini biti i više izazova pred nama, a to znači i mnogo više obaveza i odgovornosti, a kako je naveo, i učešća u zajedničkim planovima.

„Planove koje definiše Vlada na nacionalnom nivou, pa i naša Pokrajinska vlada, jesu zapravo planovi svih nas. U tom smislu, predstavnici medija, oni koji zapravo svedoče kroz svoje priloge, reportaže i izveštaje o svemu tome, imaju ogromnu odgovornost, ne samo da budu deo ovog – jednog velikog zajedničkog tima, već i da sa kritikom, analizom i ustanovljavanjem činjenica doprinose, na najbolji mogući način, profilisanju i medijske, i ukupne javne scene u Vojvodini“, rekao je Mirović.

Govoreći o dešavanjima koja su obeležila rad medija u prošlosti u našoj pokrajini, Mirović se osvrnuo na „dva čuda“ . U pitanju je list „Dnevnik“, koji se našao u situaciji da nakon više decenija rada i postojanja, analizira svoj opstanak. Predsednik Mirović je naveo da svi moramo pomoći ovom jedinom dnevnom listu na srpskom jeziku čije sedište je u Vojvodini, da bude snažniji, pre svega u finansijskom i tehničkom smislu, a što će oni uzvratiti na profesionalan način u formi nepristrasnog i objektivnog informisanja građana Vojvodine. „Drugo čudo“ koje nam se desilo, kako je rekao predsednik Mirović, jeste RTV, odnosno pitanje smeštaja zaposlenih u ovoj kući, koje niko nije pokrenuo još od davne 1999. godine, obnove zgrade i omogućavanja boljih uslova rada javnom medijskom servisu Vojvodine, što ova medijska kuća svakako zaslužuje.

„To nije pitanje politike, to je pitanje odnosa prema vrednostima“, naglasio je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade, koji je naveo mogućnost da mediji o tome svedoče, za godinu dve, kada će mnogi od onih koji rade, posebno u redakcijama manjinskih zajednica, imati priliku da u novom objektu RTV svedoče o tome da se uspelo u nameri da se stvari pokrenu.

„Možda za godinu ili dve i ne bude završen objekat RTV-a, ali pokrenut je proces koji se ne može zaustaviti,“ istakao je predsednik Mirović i naglasio da ćemo u 2017. biti svedoci jedne velike borbe da „ta čuda“ ne budu više negativna, već da postanu „dva pozitivna čuda“ nečega što smo prevladali i definisali kao normalnu stvar i pojavu oko koje se moramo okupiti.

Resorni sekretar prof. Miroslav Štatkić pozdravio je sve okupljene novinare na novogodišnjem prijemu u Pokrajinskoj vladi i, uz dobre želje, podsetio na rezultate koji je njegov resor postigao za pola godine, kao i na planove koji predstoje. Profesor Štatkić je podsetio da okolnostima u godini koja je za nama, nije bilo lako ostvariti određene zadatke. On je naveo da se, na kraju, uspelo u konsolidovanju pokrajinskih institucija, a reč je o 12 kulturnih ustanova čiji je Pokrajina osnivač, koje ostvaruju značajne programe. Mnoge stvari su poboljšane, jer je pokušano sve što je moglo da doprinese bilo kakvom unapređivanju u oblasti koju ovaj resor prati, a finansirano je ono što je decenijama bilo zapostavljeno.

U 2017. godini je deset odsto više sredstava, što uz određenu racionalizaciju pojedinih programa, kao i sa važnom činjenicom – za pet odsto većih plata zaposlenih u kulturi, prema Štatkićevim rečima, treba da donese mnogo bolje rezultate.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.