Predrag Vuletić obišao odmaralište Crvenog krsta „Bagremara“

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić, obišao je odmaralište Crvenog krsta „Bagremara“ u Bačkoj Palanci, gde boravi trideset četvoro dece, iz osam vojvođanskih opština koje spadaju u drugi treći i četvrti stepen kategorije razvijenosti, socijalno ugroženih porodica.

U periodu od 30. jula do 3. avgusta mališani iz Apatina, Bačke Topole, Žabalja, Kule, Malog Iđoša, Sombora, Sremske Mitrovice i Titela pored odmora i zabave prolaze kroz obuku u okviru Letnje škole Crvenog krsta.

Crveni krst Vojvodine kroz svoje dve aktivnosti odmora i oporavaka dece, i Letnje škole, radi na motivaciji dece i mladih, i razvijanju humanizma, tolerancije i solidarnosti čime se ujedno ublažavaju se posledice siromaštva u najugroženijim kategorijama.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je u 2017. godini Crvenom krstu Vojvodine opredelio 15.000.000,00 dinara za realizaciju brojnih programskih aktivnosti, dok je za realizaciju ovog kampa i kampa koji će se održati na Vršačkom bregu, ove godine, za još trideset dvoje dece opredeljeno 960.000,00 dinara.

Vuletić je u okviru posete prisustvovao i radionici pružanja prve pomoći, a u razgovoru sa predstavnicima Crvenog krsta Vojvodine, predsednikom Dejanom Ukropinom, sekretarkom Lidijom Ric Rihter i sekretarom Crvenog krsta Bačka Palanka, Branislavom Šobotom, je istakao da će inicijativa Pokrajinskog sekretarijata biti da se sredstva za socijalnu zaštitu i sredstva namenjena Crvenom krstu Vojvodine u narednoj godini povećaju.

Izvor: Vlada Vojvodine