Potpredsednik Milićević obišao radove na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Vrbas

0
Bolnica VITA Novi Sad

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže na području opštine Vrbas, u naseljenim mestima Bačko Dobro Polje, Zmajevo i Ravno Selo. Za realizaciju te prioritetne investicije za opštinu Vrbas i njene građane, Pokrajinska vlada je obezbedila 50 miliona dinara preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

„Izgradnja kanalizacione mreže u Bačkom Dobrom Polju, Zmajevu i Ravnom Selu, deo je velikih investicionih projekata Pokrajinske vlade čiji je cilj poboljšanje uslova života stanovnika u tim naseljenim mestima. S druge strane, time se stvaraju preduslovi da u skoroj budućnosti proradi centralni prečistač otpadnih voda u opštini Vrbas, i, što je veoma važno, stvaraju se preduslovi da se ubuduće uđe u ozbiljno čišćenje Velikog bačkog kanala i rešavanje velikog ekološkog problema ne samo u AP Vojvodini, već i u ovom delu Evrope“, kazao je potpredsednik Milićević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade istakao je da je dobra vest i to što će nadležno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ ove godine ući u ozbiljnije čišćenje Velikog bačkog kanala sa ulaganjem od blizu 90 miliona dinara.

„Ova ulaganja znače opštini Vrbas i njenim građanima, ali bitno je istaći da će Pokrajinska vlada u svih 45 opština finansirati projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta uslova života građana i očuvanju životne sredine“, naglasio je potpredsednik Milićević.

Obilasku radova prisustvovali su direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Privremenog organa opštine Vrbas Milan Glušac.

Izvor: Vlada Vojvodine