Potpisan sporazum o saradnji AP Vojvodine i Gomeljske oblasti

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, na čelu delegacije Pokrajinske vlade koja učestvuje na 14. Gomeljskom ekonomskom forumu u Belorusiji, predstavio je potencijale AP Vojvodine na ovom eminentnom skupu koji je okupio više stotina učesnika iz regiona 15 zemalja i, zatim, sa predsednikom Izvršnog komiteta Gomeljske oblasti Vladimirom Dvornikom potpisao Memorandum o saradnji između AP Vojvodine i Gomeljske oblasti .
Gomeljski ekonomski forum ima prestižni značaj, posebno za razvoj ekonomske i trgovinske saradnje i proširenje međuregionalnih odnosa .
Obraćajući se učesnicima foruma na plenarnoj sednici, predsednik Mirović je rekao da je ekonomska razmena između dve tradicionalno prijateljske države Srbije i Belorusije u poslednjih desetak godina u porastu, da sve procene govore da može da bude mnogo veća i, u tom smislu, izuzetno je važno i povezivanje pojedinih regiona dveju zemalja.

Predsednik Pokrajinske vlade još je istakao da je Vojvodina otvorena za sve investitore, uključujući i beloruske, bez obzira da li se radi o direktnim ulaganjima, zajedničkim projektima ili drugim vidovima saradnje. Naveo je, takođe, da su vrata za saradnju otvorena u svim oblastima, navodeći agrobiznis i turizma kao sektore u kojima su značajni potencijali.

Izvor: Vlada Vojvodine