Poljoprivrednicima odobreni krediti u vrednosti od 132 miliona dinara

0
Bolnica VITA Novi Sad

Poljoprivrednim proizvođačima, koji su ostvarili pravo na sredstva iz jesenjeg ciklusa kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, danas je uručio ugovore Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević. Odobreno je 67 kredita u vrednosti od 132 miliona dinara.

Tom prilikom, Radojević je rekao da se i na ovaj način se realizuje ono što je na početku mandata nove Pokrajinske vlade istaknuto kao jedan od prioriteta – a to je usaglašavanje mera podrške između Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Već nakon rebalansa pokrajinskog budžeta to je urađeno, a kako je rekao Radojević, u punoj meri to će biti realizovano u budžetskoj 2017. godini.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović, rekao je da je najveći broj kredita odobren za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije, zatim za navodnjavanje, plastenike i staklenike, protivgradne mreže, pčelarstvo i za tov junadi. Prema njegovim rečima, radi se o veoma povoljnim kreditima, sa kamatom od jedan do dva odsto na godišnjem nivou i dužim grejs periodom i periodom otplate.