Pokrajinski ombudsman predao Godišnji izveštaj Pastoru

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski zaštitnik građana Zoran Pavlović predao je danas predsedniku Skupštine AP Vojvodine Ištvanu Pastoru Izveštaj o radu za 2016, koji će, kako je saopšteno, biti na dnevnom redu narednom zasedanja Skupštine APV.

Pastor je izrazio zadovoljstvo radom ove institucije, koja već 15 godina obavlja odgovorne i složene poslove zaštite osnovnih ljudskih prava, a na korist građana Vojvodine, saopšteno je iz Vlade APV.

„Osnovna aktivnost svakog ombudsmana je da postupa po pritužbama građana,” naveo je profesor Pavlović. „Međutim, ombudsmanu nije cilj da kritikuje radi kritike. Zaštitnik građana ukazuje na to kako da svi zajedno radimo bolje, efikasnije i odgovornije. U interesu svih građana, u interesu svih nas.”
Gosti na svečanoj sednici izrazili su svoju podršku radu institucije Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, naglašavajući potrebu za njenim intenzivnijim angažmanom na polju edukacije građana, ali i nosilaca javnih ovlašćenja o ljudskim pravima, kao i potrebi da se putem istraživanja i razmene stručnih iskustava unapredi sprega između naučno-istraživačke delatnosti i prakse zaštitnika građana u Srbiji i regionu.

Svečana sednica kolegijuma Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana predstavlja jedinstvenu mogućnost za susrete, upoznavanje i povezivanje najrelevantnijih aktera u oblasti institucionalne zaštite ljudskih prava u AP Vojvodini, odnosno Republici Srbiji.

Izvor: Vlada Vojvodine