Pokrajinska vlada izdvojila 53,5 miliona dinara za obnovu osnovnih i srednjih škola

0

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici iz tekuće budžetske rezerve, na inicijativu predsednika Igora Mirovića, izdvojila 53,5 miliona dinara za obnovu osnovnih i srednjih škola, i doma za smeštaj učenika na teritoriji AP Vojvodine.

Za sanaciju i popravke objekata devet osnovnih škola u Veterniku, Bečeju, Budisavi, Mačvanskoj Mitrovici, Horgošu, Bajši, Sremskoj Mitrovici, Banatskom Karađorđevu i Srbobranu odobren je iznos od 35,6 miliona dinara.

Za iste namene, Pokrajinska vlada je za dve srednje škole: Elektrotehničku i građevinsku školu „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu i Srednju školu „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu odobrila ukupno 10,7 miliona dinara.

Na sednici su odobrena i sredstava u iznosu od 7,1 milion dinara, namenjenih finansiranju troškova izmeštanja trafostanice koja se nalazi u objektu Doma učenika srednjih škola u Subotici.

Pokrajinska vlada donela je zaključak, kojim su konstatovane uštede u budžetu AP Vojvodine, u iznosu od 499.864.580,07 dinara. Uštede su ostvarene u postupku javne nabavke medicinske opreme za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici, a sredstva će biti usmerena za opremanje i drugih zdravstvenih ustanova u Vojvodini.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici usvojila ugovore na osnovu kojih će se do kraja ove nedelje okončati prva faza refinansiranja pokrajinskog javnog duga, koji je nastao za vreme prethodne Pokrajinske vlade.

Refinansiranjem će se postići višestruki efekti po pokrajinski budžet: kamata će biti 2,9% umesto dosadašnjih 7,0%, a ostvariće se uštede i na kursnim razlikama.

Pored toga, ugovoren je grejs period tako da će se naredna godina rasteretiti obaveza po osnovu duga u iznosu od oko 1,1 milijarde dinara, a sredstva preusmeriti na kapitalne projekte od prioritetnog značaja za građane Vojvodine.

Izvor: Brif.rs

Pravila komentarisanja:

Portal Brif.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže psovke, vređanje, pretnje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju bilo koje vrste neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Brif.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.