Pokrajina regresira troškove prevoza učenika

0
Bolnica VITA Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora sa predstavnicima svih 45 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, dobile sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola.

Za ovu namenu iz pokrajinskog budzeta je izdvojeno 183.000.000,00 dinara. Na konkurs pokrajinskog sekretarijata nadležnog za obrazovanje prijavile su se sve lokalne samouprave i ovaj iznos je raspoređen na sve opštine i gradove u Vojvodini. Inače, u školskoj 2016/2017. godini učenika-putnika na teritoriji AP Vojvodine ima više od 21.000, što je više od trećine od svih srednjoškolaca u Vojvodini.

Ovim povodom, predsednik Mirović je rekao da je ovo samo jedna od aktivnosti koje su Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat za kratko vreme uspeli da uradi za oblast obrazovanja.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za a obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš između ostalog, govorio je o značaju konkursa za regresiranje prevoza učenika, kao i o uslovima i kriterijumima za dodelu budzetskih sredstava za ovu namenu.

Izvor: Vlada Vojvodine