Počela zamena toplovoda u Sremskoj Mitrovici

0
Foto: mitrovica.info
Bolnica VITA Novi Sad

U naselju KP dom u Sremskoj Mitrovici počela je zamena postojeće mreže toplovoda.

Biće utrošeno 800 metara cevi, a sve u cilju sprečavanja gubitaka na mreži i poboljšanja grejanja u stambenim jedinicama, piše RTV.

Gradilište su obišli gradonačelnik Vladimir Sanader i direktor „Toplifikacije“ Slavko Sladojević, da se uvere da li radovi teku po predviđenom planu.

Stanovnici naselja KPD u Sremskoj Mitrovici ovim projektom mnogo dobijaju jer će ubuduće moći da očekuju poboljšano grejanje sopstvenih stanova. Podsećamo radi se o zgradama koje su izgrađene u prošlom veku i čija je stolarija dotrajala.

Kako je rečeno Radio-televiziji Vojvodine iz Grada Sremska Mitrovica, stanari ovog naselja koji su priključeni na toplovod ubuduće će imati mnogo bolje i kvalitetnije grejanje nego što su to do sada imali. Cilj ovog projekta je da se spreči gubitak energije na toplovodnoj mreži, a samim ti da se steknu i energetski efikasna preduzeća i domaćinstva.

U narednom periodu u planu je i da se nastavi sa ugradnjom kalorimetra u onim stambenim jedeinicama u kojima to još uvek nije urađeno.

Naplata po potrošnji, bez dodatnih troškova će biti kada se steknu uslovi za to, odnosno kada se steknu uslovi ne samo kod građana već i u samom preduzeću „Toplifikacija“, o čemu će naknadno biti obavešteni.

Izvor: RTV