PO PS: Napadi NDNV-a su više nego sramni

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista u AP Vojvodini ocenio je danas da Nezavisno društvo novinara Vojvodine očigledno ne ume da radi ništa drugo osim da sprovodi lov na veštice i da žigoše sve one kolege novinare i sve one medije koji nisu pod njihovom direktnom kontrolom.

Kako se navodi u saopštenju, današnji napadi na „Dnevnik“, „Večernje novosti“, Novosadsku TV s optužbama da su režimski mediji, su više nego sramni.

„Koji je kriterijum NDNV i Nedima Sejdinovića kada medije i novinare razvrstavaju na režimske i opozicione? Možda je za moralno-političku podobnost, po kriterijumu NDNV, neophodno svakodnevno iznositi gomile laži na račun premijera i Vlade republike Srbije, oduševljavati se kada Saša Radulović poziva na linč njihovih kolega, prebijanje novinara i spaljivanje nacionalne telvizije nazivati demokratskim promenama, a lomljenje i pljuvanje table sa imenom redakcije smatrati vrhuncem demokratije“, piše u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da, kada su već spremni da komentarišu raspodelu sredstava medijima, PS bi voleo da dobije komentar na činjenicu kako je upravo NDNV-u komisija Ministarstva za kulturu i informisanje kojom je predsedavao bivši predsednik NDNV Dinko Gluhonjić, pokušala da dodeli milion dinara za internet projekat „Novinari protiv diskriminacije“ procenjujući da 35 „istraživačkih i analitičkih tekstova“ ljudi iz NDNV vredi milion dinara ili blizu 35.000 dinara po tekstu.

Izvor: Brif.rs