Opština Plandište nagrađeno za borbu protiv sive ekonomije

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je u Plandištu svečano uručio novčanu nagradu i pustio u rad „WiFi“ drvo koje su građani opštine Plandište osvojili svojim učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Akcija „Uzmi račun i pobedi“ realizovana je u saradnji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, NALED-a i kompanije Telekom Srbija.

Opština Plandište je jedna od 12 opština čiji su građani poslali najviše fiskalnih računa u ovoj akciji koja je imala za cilj povećanje svesti građana u borbi protiv sive ekonomije.

Svečanosti su prisustvovali Ministar državne uprave i lokalne samouprave, gospodin Branko Ružić, predstavnici NALED-a, Višnja Račić-menadžer za razvoj članstva, predstavnik kompanije Telekom Srbija, Rade Jakšić – direktor Sektora za izgradnju infrastrukture, predsednik opštine Plandište, Jovan Repac i direktor Doma zdravlja „1oktobar“, Drago Božić.

Ministar je zajedno sa predsednikom Opštine Planište i direktorom Doma zdravlja obišao prostorije, što je bila prilika da se razgovara o neophodnim rekonstrukcija i ulaganjima.

Predsednik Opštine Pladnište, Jovan Repac nakon što je poželeo dobrodošlicu gostima, obratio se i prisutnima: „ Možda nije uobičajno ali ja bih želeo da se prvo zahvalim građanima opštine Plandište na njihovom učešću u nagradnoj igri, jer su oni zaslužni što danas imamo čast da primimo nagradu. A potom bih se zahvalio i čestitao Ministrastvu državne uprave i lokalne samouprave, NALED-u i kompanije „Telekom“ na uspešnoj realiziji akcije borbe protiv sive ekonomije. Želim da se posebno zahvalim i dosadašnjoj ministarki, a sadašnjoj premijerki Ani Brnabić, koja je ovu akciju i započela.“

Ministar DULS nakon potpisivanja ugovora sa predsednikom opštine o dodeli sredstava u iznosu od 20.000 evra, uručio je i simboličan ček u tom iznosu i tom prilikom je izjavio da mu je drago što su građani opštine Plandište prepoznali potrebu da se uvede red u pogledu fiskalne konsolidacije i uvede finansijska disciplina. Ministar je između ostalog dodao „Drago mi je što sam danas ovde i što ću uručiti ovaj ček predsedniku opštine Plandište i direktoru Doma zdravlja, i mislim da su građani prepoznali društvenu odgovornost izabravši upravo ovaj projekat“.

Predstavnica NALED-a Višnja Račić, menadžer za razvoj članstva istakla je da se svake godine gubi 3.000.0000 evra zbog sive ekonomije, i da je sa tim iznosom moguće izgraditi jedan Dom zdravlja.

Izvor: juznibanat.rs