Opština Kula prioritet Pokrajinske vlade

0
Bolnica VITA Novi Sad

Delagacija Pokrajinske vlade, koju je predvodio predsednik Igor Mirović, boravila je danas u radnoj poseti Kuli i Crvenki u okviru plana obilaska svih 45 gradova i opština u Vojvodini.

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić upoznao je goste sa dosadašnjim realizovanim projektima, kao i sa predstojećim planovima za razvoj kulske opštine.

Predsednik Mirović je sa svojim domaćinima zaključio da je privlačenje investitora u ovaj kraj, kako bi se građani zapošljavali, jedan od najznačajnijih prioriteta, kao i da će se zajednički raditi i na izgradnji kanalizacione mreže i saobraćajne infrastrukture. Ulaganje u zdravstvo i školstvo, takođe će imati podršku iz Pokrajinske vlade. Jedan od mehanizama za podršku biće projektno finansiranje preko konkursa Pokrajinske vlade u okviru bespovratnih sredstava.

Mirović je najavio da će u predstojećem periodu najznačajnija investicija Vojvodine biti čišćenje Velikog bačkog kanala u dužini šest kilometara, koji je crna ekološka tačka Srbije i Evrope, i zato će imati posebnu pažnju i ministarstva i Pokrajinske vlade, kao i lokalnih samouprava čiji su žitelji zbog toga i zdravstveno ugroženi.

„Paralelno sa Pokrajinskom vladom i Vladom Republike Srbije radi se na jačanju privrednih i industrijskih kapaciteta ovde u Kuli, a dogovorili smo se i da u budućnosti na mestu industrijske zone koju smo ranije zajednički finansirali, očekujemo da vidimo nove investitore. Dogovorili smo se danas da završimo industrijsku zonu u delu tehničkih kapaciteta koji nedostaju, kao i da priđemo završetku potisnog voda za sistem kanalizacije koji konačno treba da napusti Veliki kanal u pravcu Kula – Vrbas“, izjavio je predsednik Mirović.

Pokrajina će pružiti odmah prvi deo podrške kulskoj opštini za završetak Srednje ekonomske škole, potvrdio je danas u Kuli predsednik Mirović.

Nakon obilaska radova na uređenju Kramerove ulice i industrijske zone u Kuli, predsednik Mirović je sa članovima Pokrajinske vlade posetio Crvenku, gde je sa saradnicima obišao sportsku halu i šetalište.