Od danas novih 260 hektara pod sistemima za navodnjavanje

0
Bolnica VITA Novi Sad

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević je i danas u okviru 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, na štandu ovog Sekretarijata, uručio ugovore korisnicima bespovratnih sredstava koji su ostvarili to pravo po osnovu dva konkursa namenjena intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Reč je o 52 nova ugovora, koje je resorni sekretarijat predvideo za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacionih bunara na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godine, i još šest za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kojim raspolažu srednje poljoprivredne škole ‒ putem nabavke opreme.

Kako je ovom prilikom resorni sekretar još napomenuo, sa današnjim zaključivanjem ugovora, sada je to ukupno 207 do sada potpisanih ugovora, čija je ukupna vrednost oko 186 miliona dinara. Učešće Pokrajinske vlade je 106 miliona dinara, dakle to znači preko 1.100 hektara pod sistemima za navodanjavanje. Ovi konkursi biće nastavljeni, a Vuk Radojević je ovom prilikom pozvao poljoprivrednike iz naše pokrajine da i dalje konkurišu za ova sredstva.

Izvor: Vlada Vojvodine