Nastavak izgradnje fiskulturne sale u Gospođincima

0
Bolnica VITA Novi Sad

U neposrednoj blizini Osnovne škole „Žarko Zrenjanin” nastavlja se izgradnja fiskulturne sale, početak radova očekuje se 15. avgusta na dan seoske slave, letnjeg Svetog Stefana.
Ugovor o nastavku izgradnje potpisali su direktori Osnovne škole Darko Vranešević i preduzeća „NPN Gradnja Novi Sad” Mirko Zekanović.

Gradnja fiskulturne sale je počela još pre desetak godina kada su urađeni grubi građevinski radovi, tako da je objekat dug 30 i širok 20 metara pod krovom, sve do sada stajao nezavršen.

„U narednom periodu treba da se uvede komunalna infrastruktura, ugradi stolarija, sanitarni čvorovi, podovi i sve drugo, kako bi oko 300 đaka osnovnoškolskog uzrasta konačno dobilo salu za časove fizičkog vaspitanja. Objekat bi trebalo da se privede nameni za 90 dana, a vrednost radova je malo manje od 20 miliona i taj novac je obezbedila Pokrajinska vlada“, kaže predsednik Mesne zajednice Boris Straživuk.

Po njegovim rečima osnovci iz Gospođinaca do sada su časove imali u dve spojene učionice. U selu je razvijen sport, posebno fudbal i karate koji trenira oko 40 učenika.
U sportskoj sali kada se izgradi, ističe, biće mesta da mladi aktivno treniraju, jer će prostor biti pogodan za mali fudbal, košarku, odbojku rukomet, karate. Straživuk kaže da u okolini sportske hale treba da se urede i sportski tereni čiju izgradnju i uređenje će, kako se očekuje, finansirati Opština Žabalj.

Izvor: dnevnik.rs