Naš Vrbas: Promocija humanosti

0
Foto: vrbas.net
Bolnica VITA Novi Sad

Novim priredbama i aktivnostima u vrtićima i školama u centru Vrbasa  , nastavljena je ovogodišnja Dečja nedelja. Drugoga dana svoje aktivnosti izveli su i volonteri Crvenog krsta, centralnim gradskim trgom u jednom trenutku razvilo se i kolo, a mališani iz nekoliko škola i vrtića igrali su i pevali tokom celog jutra.

„Važno je da deci obezbedimo dobre uslove za učenje i odrastanje. Kao loklna samouprava trudimo se da podržimo prave programe koji deci omogućavaju da se kreativno izraze, da se druže i nauče nesto novo. Ove godine je manifestacija usmerena na to da se obrišu međugeneracijske razlike i napravi spona između naših najmlađih i najstarijih sugrađana, a takva veza i jednim i drugima donosi mnogo lepog i korisnog“, rekla je Danijela Ilić, članica Opštinskog veća.

Ulogu u obeležavanju Dečje nedelje ima i Crveni krst Vrbasa. Volonteri CK govorili su o istorijatu organizacije, izveli su ples sa mališanima, prikazali vežbe prve pomoći i organizovali kviz o humanim vrednostima.

„Mladi volonteri naše organizacije danas promovišu aktivnosti Crvenog krsta. To je, pre svega, pružanje prve pomoći, i u našim prostorijama vršimo i obuku za decu i odrasle. Tu je i promocija programa univerzalnih, humanih vrednosti, koga treba poštovati i kako se tome naučiti u najranijem uzrastu. Radionice Crvenog krsta ovih dana realizuju se i u Predškolskoj ustanovi ‘Boško Buha’ i Osnovnoj školi ‘Bratstvo-jedinstvo’, i koristimo priliku da zahvalimo Odboru za održavanje Dečje nedelje što je prihvatio naš predlog da se i mi uključimo u ovu manifestaciju“, rekla je Tatjana Gluščević, sekretarka Crvenog krsta Vrbas.

Izvor: vrbas.net

POSTAVI ODGOVOR